Добро е што и мојот противкандидат во ИЕ 1, се почесто зборува за правото на самоопределување. Но тие се откажаа од правото на самоопределување – вели професорката Гордана Силјановска Давкова која сподели видео на социјалните мрежи во кое потсетува на што се темели тоа право.

„Правото на самоопределување е темелно право врз чија основа се создадоа Обединетите нации. Секој народ има право на своја држава, на свое име, на свое знаме, на своја химна, и на свој грб. Само ние имаме властодржци кои се откажаа од ова право“, вели Силјановска.

.

Правото на самоопределување е темелно право врз чија основа се создадоа Обединетите нации. Секој народ има право на своја држава, на свое име, на свое знаме, на своја химна, и на свој грб. Само ние имаме властодржци кои се откажаа од ова право. #ИсправиСеМакедонијо#Заокружи14 #НикогашПовеќеЗаев

Posted by Проф.д-р Гордана Силјановска Давкова on Friday, July 10, 2020
SHARE