Симон Трпчески одушеви со Сао Паоло со „Не си го продавај Кољо чифликот“

Пред преполната сала тој ја изведе традиционалната македонска песна „Не си го продавај Кољо чифликот”, во познатата обработка на композиторот Драган Шуплевски.

Трпчески вети дека на следното гостување ќе го претстави целиот негов проект „Македонисимо” во Бразил и во Латинска Америка.

Извор: Република

S.Trpceski – CAPRICCIO_D.Shuplevski, Sao Paulo, 08.06.2019

A special encore for the Brasilian appreciation of Macedonian music, with the principal violin Davi Graton, playing CAPRICCIO / Dragan Shuplevski… after my performance with OSESP and Maestro Macelaru, Sao Paulo, Brazil, 08.06.2019

Posted by Simon Trpčeski/Симон Трпчески on Sunday, June 9, 2019
SHARE