Сител, Алфа, Канал 5, Телма и Алсат ја бојкотираат Владата

Пет национални телевизии здружени во ММА (Македонска Медиумска Асоцијација) започнаа бојкот на активностите на министрите и на Владата.

Вчера екипите на Сител, Алфа, Канал 5, Телма и Алсат ги спуштија камерите и не ја проследија прес-конференцијата на министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Во исто време, во вестите на телевизиите со национална фреквенција веќе два дена не се емитуваат прес-конференции на министрите.

Ваквиот радикален чекор телевизиите го презеле поради неисполнетите ветувања за помош преку министерството за култура, но и поради лошиот однос на Владата и „министерот за пропаганда”, како што го нарекуваат министерот за отчетност и транспарентност Роберт Поповски кон новинарите.

SHARE