Скандал: Спикерот Вељановски ,,осуден” предвреме (ФОТО)

Два македонски портали вечерва додека се уште траеше расправата на парламентот објавија дека со 63 гласа ЗА Собранието му го одзела пратеничкиот имунитет на екс спикерот Трајко Вељановски.

Двата портали уште околу 22 часот минути ја објавија веста која што дотогаш се не беше случила.

Само по десетина минути двата портали ги повлекоа текстовите.

Расправата во Собранието беше пренесувана на третиот канал на МТВ.

SHARE