При инспекцискиот надзор на терен во центрите за вакцинација откриени биле нови МРП вакцини со декларации со истечен рок, дознава „Независен“.

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства МАЛМЕД, Ќахил Ибраими,”не открива за колку вакцини МРП со погрешни декларации станува збор и во кои здравствени домови и градови се пронајдени.

SHARE

Оставете коментар