Температури до 39 степени се очекуваат во земјава од утре до крајот на неделава, а утринските ќе се движат околу 12 степени.

Од УХМР соопштуваат дека поокрај температурниот шок, можни се и поројни дождови на некои места вопопладневните часови, а можни се и грмежи и врнежи од град.

SHARE