Скопје пак најзагаден град во светот

Со индекс на квалитет на воздухот од 183, Скопје денеска се најде на првото место меѓу најзагадените градови на светот. Според параметрите од овој индекс сите вредности над 100 се сметаат за екстремно високи. По Скопје на листата на десет најзагадени на второ место е Сараево, трето место е Софија а во врвот се и … Continue reading Скопје пак најзагаден град во светот