Скопската зоолошка доби бела лавица

Од Ходенхаген, Германија пристигна лавицата Бела, млада женка која припаѓа на видот бели лавови.

За десетина дена, во Скопје ќе пристигне и белиот лав Чака од Амневил, Франција со кој заедно ќе живеат во пространо живеалиште адаптирано за нивните потреби.

Белите лавови се еден од најзагрозените видови во светот, а во природата се речиси во истребување, поради масовниот лов, но и нивната отежната репродуктивност.

Skopje.info

SHARE