Скопски „Хилтон“ утре ги отвора вратите

Најновиот во синџирот хотели на реномираниот бренд од утре 1 јануари, официјално старува со работа утре – 1 јнуари.

Лоциран покрај кејот на реката Вардар близу мостот „Близнак“ во општина Аеродром, објектот се простира на пет ката со едно подниво и зафаќа површина од 25.000 метри квадратни.

Хотелот, на пет ката лоциран близу мостот „близнак“ на Вардар, располага со 170 соби, 15 апартмани од кои еден претседателски од 260 метри квадратни. Брендот „Хилтон“ е присутен во 109 држави со вкупно 5.500 хотели. Хотелот во Скопје е инвестиција вредна 50 милиони евра и вработува 200 лица

SHARE