Словенија веќе ни се обрати со „Северна Македонија“

„Министерствиото за надворешни работи на Словенија честита за договорот помеѓу Атина и Скопје во врска со прашањето на името, ја поздравува Република Северна Македонија и очекува многу конкретен безусловен напредок кон евроатлантскиот пат“.

Ова се вели во вчерашната честитка од слове.ечкото МНР која дојде неколку часови откако премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас соопштија дека е постигнат договор за името.

SHARE

Comments are closed.