Снимено спектакуларно бегство со хеликоптер од затвор (ВИДЕО)

Осудениот убиец Редоа Фаид (46) денес избега сод хеликоптер, а на социјалните мрежи се појави видео за тоа „филмско бегство“.

Никој не бил повреден и нема заложници, изјави француското Министерство за правда, според кое „вооружени командоси слетаа на теренот каде што  затворениците излегуваат на прошетка“.

Полицијата трага по обвинетиот бегалец кој и во 2013 исто така успеа да избега одзатвор откакопредизвикал експлозија.

Фаид беше осуден на 25 години затвор, бидејќи во 2010 година уби полицаец за време на вооружен грабеж.

SHARE