Со македонски пасош во 125 земји

Македонскиот пасош е рангиран на 43 на списокот на Henley Passport Index, и со него може да се патува во 125 држави во светот.

Најмоќен пасош на светот е јапонскиот со кој може да се патува во 190 земји во светот, а зад него се оној на Сингапур, Франција, Германија и Јужна Кореја.

Грчкиот пасош е на 7 место и најдобро рангиран во регионот, пред словенскиот, хрватскиот и бугарскиот кои се на 7, 10 односно 18 место.

SHARE

Comments are closed.