Поддржувачите на новоизбраниот градоначалник на Истанбул Екрем Имамоглу, предложен од опозицијата, со песната „Јутро је“ на српската пејачка Нада Топчагиќ, ја прославувале победата на локалните избори што претставува голем удар за претседателот Тајип Ердоган кој постојанио истакнуваче дека „Тој што владее со Истанбул – владее со Турција“.

Имамоглу кој имаше само 13.000 гласови предност на извборите во март, кои беа поништени, сега го освои 15 милионскиот град со 800.000 глчасови повеќе од кандидатот на владејачката на АКП на Ердоган, експ-премиерот Билали Јилдирим.

Извор:Mondo

SHARE