Со воз во Софија дури во 2027 година

Возот од Скопје за Софија би можел да тргне дури во 2027 до кога се предвидува да трае изградбата на железничкото поврзување меѓу двата главни града.

Пругата од Скопје до бугарската гранца за која денеска беше потпишан Договор за обезбедување грант од 70 милиони евра би требало да биде готова до 2025 година.

Но за целосно железничко поврзување ќе треба да се почека уште две години, до кога се очекува да биде изградена пругата од македонско-бугарската граница до Софија, пренесува Алсат М.

За втората фаза од пругата кон Бугарија грант од 70 милиони евра

 

SHARE