Предлогот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ распуштањето да биде на 12 февруари, како што првично се залагаше Талат Џафери, но и штто беше договорено на лидерската средба кај претседателот Стево Пендаровски, нема да биде ставен на собраниска седница.

Според сознанија на „360 степени“ од Собранието, овој предлог, веројатно, ќе биде отфрлен како неуставен, затоа што е поднесен со старото име на државата, наместо со новото уставно име Северна Македонија.

SHARE