Софија Куновска ја открива разликата меѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ

Екс пратеничката на владеачката партија која е маргинализирана поради своите јавни критики за колегите и начинот на владеење открива во што се разликуваат две најголеми партии во земјава.

“Разликата помеѓу нас од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ е во тоа што за среќа, меѓу нас од СДСМ има и такви кои се спремни да упатат јавна критика и кога партијата е на власт. Без разлика на политичкиот зијан за нас поединечмо. Нашиот личен зијан е ќар за дежавата.

Во ВМРО има задоцнета памет колку сакаш но не само кога се уверени дека нивните конта и политички кариери нема да бидат зијан туку и кога критиката е влог во идна политичка кариера”, пишува Куновска која во нејзин стил упатува отровни стрели кој својата партија.

“Можеби е грев воопшто и да се нарече оваа владеачка структура СДСМ. Обично трговско друштво”, заклучува Куновска.

SHARE

3 Коментари

  1. Tachno. Zabotavila si da prichash da su 80% rakovodstvo u ddpshne je doshlo is sdsch. A doshlo je mori sve vagine gnase ,gnojivo i shljam od ljudi ( nisi oni ljudi ) A da si billa dobra pichka bila si

  2. Задоцнета памет, љубави и пресеравање има од ОДМЕТНИЦИТЕ во ВМРО-ДПМНЕ, односно сега …ваши, дел од ВИЕ од смрдсм, како што викаш.
    До никот Рамиз – пријателе, Нули беше одлична пичка, лепотица. Тетка родена на мадамава, која има фаца интересна, другото е ???

Comments are closed.