Американскиот амбасадор во Грција Џефри Пјат за време на посетата  на солунското  пристаништет.изрази увереност дека градот Солун ќе има најголема корист од Преспанскиот договор.

„Останувам убеден дека најголема кориснит од Преспанскиот договор ќе има во северна Грција, бидејќи Солун се враќа на својата историска улога како главен град на Балканот, порта зна Западен Балкан кон глобалните пазари и пристаништето во Солун очигледно е клучен дел од тоа“, рече амбасадорот, како што пренесува АНА-МПА.

„Ние сме заинтересирани за успехот и виталноста на пристаништето Солун, бидејќи тоа се поврзува со нашиот интерес за успех и виталност на северна Грција, регионите на Македонија и Тракија”, истакна Џефри Пјат.

SHARE

1 Коментар

  1. Tachno ! Najbitnije politishari severdzani qe idu da se gaqaju sos kozhni metaci na halkidiki a ostali severdzani da kupe skapani roba iz qubre i ostave svoje bedne plate (dok vas vredzaju egipske kurve i pederi)

Comments are closed.