Од денеска македонското знаме со сонцето од Кутлеш се виори над Крива Паланка, нецели два месеца откога го брусеа од плоштадот по налог на градоначалникот Борјанчо Мицевски.

Државното знаме на Република Македонија од 1992 до 1995 година беше поставено со интонирање на македонската химна.

Паланка е Горда на Сонцето од Кутлеш.Сонцето од денес е над Крива Паланка.Гордејте се Македонци…Поздрав до Братот Јосип Мицевски, знам дека ти е полно срце брат!!❤️МАКЕДОНИЈА Е ЖИВА

Posted by Dejan Gavrovski on Saturday, 20 June 2020

SHARE