Сорос ја обвини ЕУ за албанофобија

„Постојат прикриени предрасуди и нетрпеливост кон етничките Албанци во Западна Европа, што не може  да се потценат  при  одбивањето на Албанија и Северна Македонија од Советот“, објави синот на Џорџ Сорос, Александер, на „Твитер“.

Изјавата доаѓа по по негативната одлука на Европскиот совет за отпочнување преговори на двете земји со Европската Унија.

SHARE