Британскиот „Фајненшал тајмс“, го прогласи американскиот бизнисмен, инвеститор и филантроп Џорџ Сорос, за „Личност на годината за 2018“ за неговата улога како „носител на либералната демократијаи отвореното општество“.

Сорос (88) е роден во еврејско семејство во Унгарија.

Основачот на Фондацијата Отворено општество, од унгарскиот премиер Виктор Орбан е прогласен за државен непријател, пишува ЕУобсервер.

SHARE