Соседите можат да здивнат – заштитетен е нивниот суверенитет

Со 64 гласа „за“,  14 „против“, и 2 „воздржани“ пратениците го усвоија нацрт амандманот за почитување на суверенитетот, територијалниот интегритет и политичката определба на соседите„

И овој нацрт-амандман , како и претходните два, беше донесен со просто мнозинство односно со гласови на 61 пратеник, пренесе Макфакс.

Викендов, Собранието ги усвои првите два од 4 нацрт-амандмани.

Денеска пратениците продолжуваата со претресот по последниот нацрт-амандман, со кој се предвидува джавата да го штити, гарантира и негува историското и културното наследство на македонскиот народ.

SHARE

1 Коментар

Comments are closed.