Советник во Собранието среќен за смртта на академик Блаже Ристовски

Лицето Фуркан Фета, вработен како советник во Собранието на Република Македонија според објавата на социјалните мрежи е еден од оние кои не можеа да ја сокријат личната среќа од смртта на академик Блаже Ристовски.

Тој во реакција на веста за смртта на академикот напишал “Цркнал конечно”.

Со тоа Фета ги прекршил и моралните кодекси но и кодексот за однесување во јавноста на вработените во админиатрацијата.

Ова особено важи за законодавниот дом чие раководство мора да покрене процедура за утврдување на прекршување на правилата на однесување и за говор на омраза на социјалните мрежи.

За говор на омраза по допрен глас може да реагира и Јавното обвинителство.

Слични реакции има и кај други вистински и лажни профили од бугарска и албанска националност кои не кријат дека се среќни со смртта на академикот.

Почина академик Блаже Ристовски

SHARE

3 Коментари

  1. […] Лицето Фуркан Фета, вработен како советник во Собранието на Република Македонија според објавата на социјалните мрежи е еден од оние кои не можеа да ја сокријат личната среќа од смртта на академик Блаже Ристовски, пишува Експрес. […]

  2. […] Лицето Фуркан Фета, вработен како советник во Собранието на Република Македонија според објавата на социјалните мрежи е еден од оние кои не можеа да ја сокријат личната среќа од смртта на академик Блаже Ристовски, пишува Експрес. […]

Comments are closed.