Во живо: Спасување на децата од пештерата во Тајланд (ВИДЕО)

Четири момчиња се веќе префрлени во болница во спасувачката операција што ќе трае со денови според најавите од Тајланд.

Процесот на спасување ќе трае со денови затоа што од поплавената пештера момчињата ќе бидат спасувани едно по едно.

Тајландските спасувачи кои работат со меѓународна помош се присилени да реагираат брзо пред да започне сезоната на сезоната на монсунски дождови.

SHARE