Специјална советничка на Заев ја пофали Владата со „ќе“

За една година е направено сето она што го зборував 10 години, пишува Ленче Николовска, специјалната советничка за земјоделие на премиерот Заев и ги објавува достигнувањата на Владата во овој ресор.

1. Редовни субвенции, а не само пред избори

2. Зелена нафта- процедурата е во тек

3. Инвестиции во наводнување- министерот најавува милионски суми

4. Решавање на проблемот со пласманот – на тоа најмногу работиме, на премиерско ниво

5. Ревизија на поделбата на државната земјоделска земја веќе е започната

Имаме уште многу работа пред нас, многу за промени и подобрување на состојбата во македонскиот аграр“, пишува Николовска, која како да не гледа дека 4 од 5 наведени успеси на Владата која таа ги потенцира не се имплементирани, туку се само започнати и допрва ќе се спроведуваат.

 

SHARE

Comments are closed.