Србија ја призна „Северна“, бидејќи „промената на името е спроведена на правно валиден начин“!

Србија во иднина ќе ѝ се обраќа на Македонија со новото име, реши Владата во Белград, давајќи занимливо објаснување за заклучокот врз основа на известувањето на официјално Скопје до Обединети нации.

„Со оглед на тоа дека Република Србија има добри и развиени односи со оваа соседна земја, а промената на името е спроведена на правно валиден начин, Владата ја констатира промената на името и во идната комуникација ќе го користи името Република Северна Македонија или скратеното име Северна Македонија“, се вели во соопшението.

SHARE

16 Коментари

  • Дај бе доста со глупости. Нож во грб ли е да се прифати одлука на една држава донесена во Собрание со уставни измени со двотретинско мнозинство како што бара Уставот на државата?

   • Не ти доликува да тресеш вакви глупости „Соросоидите владеат“. Не би требало да се спушташ на тоа ниво. Дури ни како “колега2357“.

    • Во секој случај и Србија сака во ЕУ, како и Македонија, и ако во Македонија нема патриоти, тогаш зошто Србија да си загрозува својот пат во ЕУ, кои оди преку пријатели на Србија, вклучувајќи ја и Грција.
     Совет: јави се на психијатар, идиоту!

    • Со нова власт ВЕДНАШ КЕ БИДАТ РАСКИНАТИ ПРЕСПАНСКИОТ и БУГАРСКИОТ ДОГОВОРИ, а КЕ БИДЕ ПОНИШТЕН и ТИРАНСКИОТ ЗАКОН!!

 1. АКО ЗА ГРЧКИОТ СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР СРБИЈА, СЕ Е ВО РЕД СО БЛОКИРАНОТО И ЅАБРАНЕТО ИМЕ ” Македонија” ВО ООН БЕЗ ДОПОЛНИТЕЛЕН ПРЕФИКС, ЗОШТО СРБИЈА ИСТОТО НЕ ГО ПОБАРАШЕ ИЛИ СЕГА ПОБАРА ЗА КОСОВО, БИДЕЈКИ СПОРЕД РЕЅ.817. КОСОВО Е ДЕЛ ОД СРБИЈА, А СПОРЕД СРПСКИОТ УСТАВ ИМЕТО НА КОСОВО Е ” КОСОВО И МЕТОХИЈА”, А НЕ “КОСОВО”. АЈДЕ, АКО СЕ Е ВО РЕД НЕКА СРБИЈА БЛОКИРА КОСОВО ВО ООН, АКО НЕ СЕ КОРИСТИ ИМЕТО “КОСОВО И МЕТОХИЈА”. АЈДЕ НЕКА ИМЕТО “КОСОВО И МЕТОХИЈА” БИДЕ СРПСКИОТ УСЛОВ ЗА ПРИЕМ ВО ООН, ПО МОДЕЛ НА БЈРМ. НО ВО ООН ВО СИТЕ ОН ДОКУМЕНТИ СЕ КОРИСТИ “КОСОВО”, А СРБИЈА НЕ СЕ БУНИ! ЗОШТО БРАКА СРБИ, НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ И НЕ БАРАТЕ СПОРЕД 1244 СБ НА ОН ДА СЕ КОРИСТИ “КОСОВО И МЕТОХИЈА”???
  НА ДРУГА СТРАНА СЕ ПОДБИВАТЕ СО “ГЛУПАВИ МАКЕДОНЦИ”????
  А ЗА “РЕПУБЛИКА СРПСКА” РЕАГИРАВТЕ, ПА ДЕМЕК КЕ ПРАВЕВТЕ РЕФЕРЕНДУМ НА “РЕПУБЛИКА СРПСКА” ЗА ОТЦЕПУВАЊЕ, АКО УСТАВНИОТ СУД НА “РЕПУБЛИКА СРПСКА” РЕШИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ИМЕТО НА “РЕПУБЛИКА СРПСКА” !!!
  ИМЕНО ДОДИК ВО БОСНА СЕ ЗАКАНУВА СО ВОЈНА, АКО СЕ СМЕНИ ИМЕТО “РЕПУБЛИКА СРПСКА” ! А ОВА Е БАРАЊЕ НА МЕЂУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА!
  ЗА МАКЕДОНЦИТЕ ИСТО НЕ ВАЖИ!???

  • Ха, ха, ха. Кочи малку. Турлитава направи во коментаров. Испомеша се` живо и диво.

  • ГЛАВНАТА МЕРКА НА ДПМНЕ КЕ БИДЕ РАСКИНУВАЊЕ НА ПРЕСПАНСКИОТ! ОВА ТРЕБА ДА ВИ БИДЕ ЈАСНО НА ВАС ОД СДСМ! ПОТОА, НОРМАЛНО КЕ НЕ ИСКЛУЧАТ ОД НАТО!

Comments are closed.