Средба на ракометот против политиката во Кожани

Македонските ракометари тргнаа кон салата во Кожани каде од 16:00 часот ќе се соочат со домашната Грција во вториот натпревар од квалификациите за Европското првенство во 2020 година, пренесувапорталот „Gol.mk“.

Безбедносните мерки се на високо ниво, а на улиците има повеќе полиција од грчки навивачи, извастува поталот со констатица дека „она што го вети домаќинот – го исполни“.

Двете ракометни федерации и вистинските навачи очекуваат дека ова ќе биде уште една убава спортска приказна.

SHARE