Српските градови под блокада – бунт против цените на бензините (ВИДЕО)

Протест поради новите цени на горивата беше организиран денеска низ цела Србија, а снимките од социјалните мрежи покажуваат дека автомобилите ги блокираа сообраќајниците во повеќе градови.

Во Ниш, Нов Сад, Белград, Крагуево, Краљев, Зајечар, , Чачак, Лесковац, Прокупљју, Аранѓеловец, Суботица …возачите ги запреа автомобилите на улиците предизвкувајќи целосна блокада.

Граѓаните преку Фејсук беа повикувани да излезат и да се приклучат на револтот закажан за 17 часот.

 

 

SHARE