Амбасадорот на Европската Унија во Македонија Самуел Жбогар и градоначалникот на Општина Чаир, Висар Ганиу, денеска симболично ќе ја прогласат уллицата Јорганџиска“ за “Европска улица“.

„Јорганџиска улица“ се наоѓа во Старата скопска чаршија, а настанот е организиран во чест на хуманиот гест на еден од дуќанџиите кон Федерика Могерин, дознава „Скоппје инфо“.

SHARE