Статус на денот: А, да пробаме пак

Не стивнуваат реакциите на социјалните мрежи по вчерашното „не“ од францускиот претседател Емануел Макрон кој побара „трпение“ од Македонија и Албанија за отпочнување преговори со ЕУ, но и по повторуваниот рефрен од премиерот,претседателот, шефот на дипломатијата… дека Македонија дури и името го смени и дека заслужува датум.

SHARE