СтефановиЌ: „Што направи Србија за да се формира пакт против неа“?

По изјавата на косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај дека разговараl во Хрватска, Македонија и Црна Гора за создавање пакт против Србија, реагираше српскиот министер за внатрешни работи, Небојша Стефановиќ:

„Сакаме да слушнеме што е Србија и српскиот народ лошо направија за да се формира пакт против Србија и српскиот народ“, рече Стефановиќ за РТС.

Стефановиќ рече дека оваа изјава претставува непријателски чин против Србија и нејзините граѓани и повик за дополнителна нестабилност во регионот.

Министерот вели дека треба да се види како ќе се определат тие земји кон ова.

SHARE