Стоиљковиќ: На Димитров му се допаднала идејата Србија да гори…

Нема веќе простор ни за политичка ниту друга коректност; едноставно станува збор за искомплексирана ***** на врховистичко иредентистистичката политика на Северна, реагира на Фејсбук Иван Стоиљковиќ, по денешните коментари на пост на министерфот за надворешни работи Никола Димитров дека Србија лобирала кај Франција да се блокира датумот за Македонија во ЕУ.

На министерот за надворешни работи на Северна му се допадна идејата дека „Србија треба да гори во пеколот“, напиша претседателот на Демократската партја на Србите во Македонија.

„Уште еден непримерен гест на властите во Скопје ќе предизвика
бура на реакции кај Србите во Македонија и ќе биде окарактеризиран како несоодветен дипломатски инцидент и нова провокација“, предупредува Стѕиљковиќ.

SHARE