Стоиљковиќ открива како може да се дојде до 50 илјади српски гласови (ВИДЕО)

Лидерот на Српската демократска странка Иван Стоиљковиќ смета дека владата слабо води сметка за правата на Србите во Македонија.

Во интервју за лидер.мк тој вели дека во иднина било која власт да сака да ги освои српските гласови во земјава, ќе мора да се потруди.

“Во наредниот период, било која влада во Република Македонија доколку не води сметка на остварувањето на тие политички интереси на српската заедница во Република Македонија, нема да може да смета на гласовите на србите во Македонија. Да ве потсетам, во република Македонија живеат околу 50.000 Срби”, вели Стоиљковиќ во интервјуто за „Лидер“.

Интервјуто на овој ЛИНК

SHARE