Националниот автопат Атина-Ламија е блокиран од околу 100 емигранти и бегалци кои се сместени во камп во источна Атика.

Блоадата беше иницирана во знак на протест поради условите за живот во кампот кој беше поплавен од обилните дождови.

Протестот предизвикаа прекин, сообраќаен метеж и киломатарски автомобилски колони.

SHARE