Хируршкото одделение во струшката болница  е затворено, откако 50 проценти од вработените во овој оддел се заболеле од морибили.

Поради ова, пациентите за операција се препраќаат во охридската болница или во Скопје.

Бројот на вкупно заболени од стартот на епидемијата во Струга е 126.

Од Центарот за јавно здравје посочија дека минатата недела бил забележан  најголем број заболени од мали сипаници – 13о од кои поголемиот дел се надвор од Скопје.

SHARE