Струшкиот градоначалник на отворање на дивоградба во Охрид

Од вчера, Нефи Усеини освен советник од ДУИ во општина Охрид, стана и угостител – локалот „Луна“ почна со работа и покрај тоа што е дивоградба со решение за уривање. во заштитеното подречје на градот Охрид и во непосредна близина на „Чинарот.

На свеченоста, бил присутен и градоначалникот на Струга Рамиз мерко, кој ја имаше привилегијата да сече лента на новата пицерија „Луна“.

Објектотпочна да се гради на државно земјиште и во заштитен УНЕСКО појас во март годинава, а никој воопшто не се ни обидел да ја спречи дивоградбата.

Советникот Усеини, бо меѓувреме гради и база за бетон на брегот на Охридското Езеро.

SHARE