За поранешниот претседател на Сиобранието Трајко Вељаноски, Основниот суд денеска ќе побара да му биде одземен пратеничкиот имунитет.

Вељановски вчера беше приведен под сомневање дека е еден од петте организатори на настаните д 27 април, но ослободен бидејќи има пратенички имунитет.

Поранешните министри Миле Јанакиески и Спиро Ристовски добија притвор поради можност за бегство и влијание на сведоци.

SHARE

Оставете коментар