Папата Франциско имаше средба со ретставници на верските заедниици од Македонија и со група граѓани пред  Спомен куќата на Мајка Тереза.

Во Спомен куќата, папата одржа молитва, а потоа, откако излезе надвор, ги ислуша пораките од граѓаните од ранливи категории.

Тој потоа се упати кон Плоштадот каде е предвидено да одржи миса пред 15.000 присутни – граѓани од државава, околните земји од регионот и од многу европски земји. кои го пречекаа со овации.

SHARE

Оставете коментар