Свети Никола на Пулмологија

Колегиумот на Клиниката за пулмологија, на чело со директорот д-р Дејан Доиќ, вчера го прослави верскиот празник ,,св. Никола“.

Почитуван бил целиот верски ритуал, свеќи , поп, молитва, погача и јадење на клупите од амфиетатарор

Празникот Св. Никола бил прогласен за „слава“ на Клиниката.

SHARE

Оставете коментар