Таблите на Заев со ,,Северна” жртва на герила акција (ФОТО)

Само што беа поставени таблите на кои е напишано името Република Северна Македонија настрадаа од непознати активисти.

Граѓани на социјалните мрежи објавуваат дека на неколку места вечерва се прешкртани таблите во делот каде е напишан зборот Северна.

SHARE

11 Коментари

 1. Браво бе јунаци. Така треба да се борите за во Македонија подобро да се живее. Шкртајте и понатаму. Колку повеќе табли прешкртате, толку поубаво ќе биде во Македонија. Напред!

 2. Јас ви препорачувам да не земате пасоши на кои ќе пишува Република Северна Македонија, или да го прешкртате „Северна“ во нив. А истото да го сторите и со личните карти и сите други документи.

  • Вистината е дека не постои разлика помеѓу пасош на Северџанија или бугарски или било кој пасош од соседна земја, мислам дека не си свесен колку всушност вистина си напишал!
   И во Бугарија, Грекија, Албанија делумно и во Србија а сега веќе и во Северџанија се негира постоењето на Македонци, им се оспорува правото на Македонците да бидат Македонци, и во едниот и во другиот случај тие за да добијат пасош треба да се откажат од тоа да бидат Македонци.

   Северџаните не се свесни, еден голем дел од нив -оние кои тоа го прават за пари се добро упатени, дека создаваат уште една поделба помеѓу Македонците која ќе заврши не како што тие мислат.

   Постојано сме предмет на поделба помеѓу Македонците, низ историјата па и поновата има многу примери, претпоследното беше на антички и словенски (се прави се само да нема Македонци, зошто?), а сега веќе имаме поделба на “Северџани“ и Македонци, што мислиш кој ќе излезе победник и како ќе завршат Северџаните?

   П.С.
   Многу добро знаат тие што ги “прешкртат“ таблите со Северџанија дека многу подобро и поефикасно е да ги ПРЕЧКРТАТ оние кои ги поставуваат, ама не се секирај, за се има свое време… ќе дојде и тоа на ред! Каде брзаш? И ти ли сине Бруте поставуваш табли?

   • Еве, потполно се согласувам. Наместо да се пречкртуваат табли, да се пречкртат тие што ги поставуваат. Најкасно за една година ќе има парламентарни избори. Нека излезат гласачите, нека гласаат за оние што сакаат, па нека одлучи мнозинството. Ако се избере друга власт, нека се обиде да го врати името Република Македонија. Со шкртање на таблите не се менува името. Тоа се глупости. Не можеш по магарето, удри по самарот. И радувај се што удираш по самарот. Голема работа си направил. Ги жалам и тие што го прават тоа и тие што се радуваат на тоа.

   • Нема поделби помеѓу вистинските Македонци ДЛМ! Има само чистење помеѓу народот, на оние со чист ген македонски и оние со мутиран. Новото време кое доаѓа не трпи дегенерирани примероци. А доаѓа времето да се отвори и прочита пандорината книга, која мутираниве дегенерици ја нарекуваат кутија. И нема да излезат сите зла на светот, ами ќе излезе чистата вистина. Затоа се плашат мутираниве и сакаат да не избришат, зошто мисла дека со тоа ќе се спасат од вистината и ќе го спречат НИВНОТО БРИШЕЊЕ!

 3. Еден, битно е ти да си среќен, а што ќе правиме ние, тоа е наш проблем. (П.С. Ако некогаш не си среќен, јави му се на Рамиз, ќе те усреќи)

 4. Kako I da bilo. Kraj na svetot e. I pochetok na 1000 godishnoto carstvo od Isus Hristos. Pokajte se za grevovite za da ziveete vo rajot.
  Ubici, lazhgovci, kradci, siluvachi, homosexual, namaat udel vo rajot. Pokajte se za da ne zavrshite vo pekolot.

 5. СЕ РАБОТИ ЗА ПРОСТИТУИРАЊЕ НА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈА, КАКО СУБЈЕКТ!
  ПРОСТИТУЦИЈА СО НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
  ПРЕДМЕТОТ НА ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР Е ЗАБРАНЕТ! ПРЕДМЕТ Е: ПРОСТИТУЦИЈА СО НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
  ПРЕДМЕТОТ НА ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР Е ЗАБРАНЕТ И СО МЕЃУНАРОДНОТО И СО ДОМАШНОТО ПРАВО!
  ПРЕДМЕТОТ НА ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР Е ПРОСТИТУЦИЈА, ДЕЛО ПРОТИВНО НА ЈАВЕН МОРАЛ!

Comments are closed.