Тачи: Им веруваме на САД, на Брисел не


Косвскиот претседател, Хашим Тачи, вели дека Приштина верува во улогата на САД кога станува збор за продолжување на дијалогот со Белград.
Тој истакна дека е разочаран од тоа што Брисел се уште не одобри визна либерализацијаза косовските граѓани.
Но, Тачи се надева дека ЕУ целосно ќе го поддржи дијалогот на Приштина со Белград.
„Се надевам дека Брисел ќе биде целосно посветен на динамичниот процес меѓу Косово и Србија. САД и ЕУ се гаранција за успех затоа што Косово има намера да биде дел од ЕУ“, рече Тачи, според приштинските медиуми.
о.

SHARE