Тачи сака коалиција со СДСМ, но без ДУИ

Лидерот на ДПА, Мендух Тачи, бил подготвен за предизборна коалиција со СДСМ, но под услов ДУИ да не биде во идната влада, а Тачи да биде вицепремиер.

„Првиот услов е ДУИ да не биде дел од следната влада и вториот услов е претседателот на ДПА да биде вицепремиер и да има само еден вицепремиер.“, вели Тачи за ТВ21.

SHARE