Тања Милевска: Нема место за Македонија во ЕУ, треба план Б!?

Дописничката на МИА од Брисел, Тања Милевска се огласи на Твитер во врска со неисполнетите очекувања Македонија да добие датум за отпочнување преговори со ЕУ.

„Време е македонските лидери да сфатат дека нема место за Македонија во ЕУ, слично како Турција.

Tреба(ше) (од секогаш) да има сериозен план Б за ЕУ, но никогаш нмаше освен за евтин популизам и авторитаризам. Ова е можност за МК да застане на свои нозе“, напиша Милевска.

SHARE