Таравари новогодишно потсети на реалноста

Градоначалник на Гостивар, Арбен Таравари во новогодишната честитка до граѓаните, на Фејсбук ги потстетува на реалноста:

Додека вие славите Нова година, ТИЕ:

1. Изгласаа амнестија за 27 април
2. Изгласаа измени на кривичниот закон со кој се намалуваат казните или се ослободуваат функционери обвинети од СЈО
3. Изгласаа закон со кој директорите на јавните претпријатија си добиваат заменици директори
4. Повисоки плати за вицепремиерите“, напиша Арбен Таравари на својот профил на Фејсбук.

SHARE