Актерот Сашо Тасевски со уште една реакција на предлозите од извесни политичари за кратење на платите на админситративните работници на 14,500 денари.

„Ќе им дадам 14.500 денари, од нив ќе им земам 10.000 за да им платам сметки за март и ќе им речам: Ви останаа 4.500 денари, ај во „Тинекс“ и купете храна за цел месец, ама пази, тоа што ќе го купите тоа ви е за цела фамилија, цел месец. Тоа ќе го јадете. До кога ви стигне до тогаш, после ќе гладувате…“ пишува Тасевски на Фејсбук.

Големите мудреци од СДСМ, пред да одлучат денес во владата, дали ќе ги симнат платите на 14500, би сакал да дојдат пред…

Posted by Sasho Tasevski on Tuesday, March 31, 2020
SHARE