Татко академик и ќерка политичар во спротивни табори за референдумот и договорот за името

Академикот Блаже Ристовски и лидерката на ДОМ Лиле Поповска минуваат низ семејна драма откако се најдоа на различни страни во битката за зачувување на името и (не)успешен референдум.

Родителот Блаже Ристовски го ставил својот потпис на писмото одговор потпишано од 76 македонски и светски интелектуалци а ќерката Лиле Поповска како дел од владата на премиерот Заев е дел од Коалицијата за европска Македонија, која се залага за промена на името во Северна Македонија.

Гардијан одби да објави писмо – одговор на македонски и светски интелектуалци за договорот со Грција (ФОТО)

Предходно низ слични семејни драми минуваа и министерот за надворешни работи Никола Димитров чиј татко Димитар своевремено напишал “раката да му се исуши на тој што ќе потпише промена на името.

SHARE

Comments are closed.