Полициски службеник кој изготвил записник во сообраќајка во која бил вмешан и Георги Радев, татко на претседателот на Бугарија е разрешен врз дисциплинска основа, потврди полицијата во бугарскиот град  Хасково.

Информациита за сообраќајкатаод 17 август во која возилото на таткото на претседателот се судрило со електрична инвалидска количка се појави 9 дена по настанот кога се појаи и видео клип на социјалните мрежи.

Внатрешна ревизија на Министерството за внатрешни работи покажала дека помладиот сообраќааец Митко Станков подготвил акт против повреденото лице од електричниот трицикл, кој не беше виновен, а не против Георги Радев.

Поради непрофесионално однесување, казнети се и четири други колеги помлади полицајци.

Таткото на претседателот, Георги Радев, не бил казнет откако интервенирал локалниот лидер на опозициската партија БСП, Михаил Лисков, кој се појави на местото на инцидентот.

 

SHARE