Телма дознава: Буџетот за идната година над 4 милијарди евра


Буџетот за следната година да тежи 4,46 милијарди евра , неофицијално дознава Телма според која ваков предлог бил разгледуван на владината седница во вторникот. 

Во предлог буџетот кој се уште не е официјален планирано е вкупно задолжување од една милијарда евра, од кои 400 милиони евра е домашно и 600 милиони евра се задолжувања во странство, јави Телма.

Претеникот Антонијо Милошоски деневиве предупреди дека Владата најверојатно ќе предложи досега најголем буџет.

Вуџетот а 2019 беше 3,4 милијарди евра.

SHARE