Фондот за пензиско исплатил речиси 4 милиони евра на починати лица, изгубил докумнети за стаж на илјадници граѓани поради што е доведено под знак прашалник нивното право на пензија, дознава „Телма“.

Наодите од ревизијата на работата на ПИОМ направена лани, а се однесува на 2018 година, биле толку „страшни“ што ревизорите се воздржуваат да дадат мислење за финансиските извештаи на Фондот.

Имено, ревизијата покажа дека имало 4.210 осигуреници кои имаат возраст за пензија, но им недостига дел од стажот.

Тие предупредуваат дека овој број ќе расте.

Директорот на ПИОМ, Шаип Зенељи, денеска беше недостапен за одговор.

Повеќе

SHARE