Теодоракис: Нема поддршка од „Потами“ за владата на Ципрас

Лидерот на Потами, Ставрос Теодоракис, синоќа ја отфрли можноста за здружување со владата на Сириза.

По состанокот со замениците на неговата партија, Теодоракис рече дека Потами нема да даде доверба на владата, ниту пак ќе го замени помладиот коалициски партнер „Независни Грци“(АНЕЛ), доколку е потребно.

Парламентарното мнозинство на владејачката СИРИЗА на премиерот Алексис Ципрас и на „Независни Грци“ на министерот за одбрана Панос Каменос се стопи на 152, од вкупно 300 пратеници во грчкиот парламант, откако еден член на АНЕЛ беше исклучен, а друг пред два дена ја напушти партијата.

„Според анкетите, „Независни Грци“ имаат помалку од 1 отсто поддршка во јавноста.

SHARE

Comments are closed.