Лидерот на опозициската партија „Потами“, Ставрос Теодоракис изјави дека нема да гласа за доверба на владата доколку премиерот Алексис Ципрас го побара тоа во парламентот.

Лидерот на „Потами“, преку  порака на Твитер, го соопшти ставот на партијата: „Опсесиите, неефикасноста, популизмот, партиската држава не можат да бидат наградени”, порачал Теодоракис.

Деновиве се шпекулаираше дека доколку „Независни Грци“ на Каменос не гласаат за Преспанскиот договор, потребното мнозинство до 151 глас колку што му требаат на Ципрас преспанскиотј да биде ратификуван, ќе го обезбедат 6-те птратеници на „Потами“.

SHARE